3 Google services, som du ikke kendte

Google Labs er Googles testlab, til diverse applikationer og services. Alle som kender til Google Labs ved, at der er massere af tid at spare ved at bruge de services, som findes dér. Vi tager et kig på nogle af de smarte funktioner, som måske snart vil blive tilgængelige via en almindelig Google søgning

Similar Images

Et fantastisk tool, som Google faktisk allerede er klar til af lancere. Det er en udvidet billed-søgefunktion, som gør det muligt at finde billeder, som ligner et billede du har fundet ved en søgning.

Et eksempel:
Hvis du søger på ‘bridge’ får du resultater såsom Rainbow Bridge, Humber Bridge, Brooklyn Bridge og London Bridge. Klikker du på Similar Images under billedet af London Bridge, får du (næsten) kun resultater med London Bridge. Går du f.eks. hen på side 10, er resultaterne selvfølgelig ikke lige så gode, men ellers virker funktionen rigtig godt.

Vurdering: 5/6
Det fungerer ofte helt uden fejl, dog med mærkelige resultater mod slutningen. Skulle gerne intergreres i Google Images, men det kommer snart

Audio Indexing

Audio Indexing er en anden slags søgefunktion, der er tilegnet YouTube, som ejes af Google. Ifølge Google er udvalgte videoer, af amrikanske politikere, blevet analyseret for ord som du så kan søge efter. Det vil sige, at du kan søge efter ordet ‘economy’ og sår får du en resultat-side med alle videoer, hvor ordet ‘economy’ bliver nævnt. Derefter kan du kategorisere resultaterne i personer (Fx Barack Obama eller John McCain) og om det skal være videoer fra en debat.

Vurdering: 2/6
Teknikken er i orden, men mangler flere muligheder. Support for alle YouTube-videor må være målet

Sets

En søgefunktion, som viser dig resultater som minder om søgeordet. Man kan faktisk kalde det Similar Images med ord – og dog. Sets viser dig ord eller objekter fra samme ‘klasse’ som dit søgeord.

Et eksempel:
Søg på Liverpool FC, Manchester United og Arsenal. Klik derefter på ‘Large Set’ og du får en lang liste over fodboldklubber – smart. Det samme kan gøres hvis du søger på audi, mercedes og lamborghini eller red, green, blue. Klikker du på et resultaterne på listen, laver Google automatisk en søgning på ordet for dig.

Vurdering: 4/6
Det funger næsten 100 %, dog er mulighederne ikke det store. Godt til at lave diverse lister.

Skrevet den 7. november 2009


Kunne du lide denne artikel, ville det gøre mig meget glad, hvis du gad at dele den med andre. Det giver mig motivation til at skrive.

— Morten Kaltoft

Skriv en kommentar