Googles nye algoritme

Google har de seneste måneder været anklaget for at de sider der lå øverst på listen, var sider af dårlig kvalitet. Google har været opmærksom på dette, og startede for et år siden at arbejde på at kvalitetssider skulle være øverst på listen. Derfor har Google frigivet deres nye og forbedret algoritme.

Google laver ændringer i deres algoritme med rutinemæssige opdateringer. Det er dog sjældent at folk lægger mærke til disse små opdateringer. Men nu er Google klar til at frigive en større opdatering der har større betydning. Opdateringen vil påvirke 11,8% af alle søgninger på Google, hvilket betyder at cirka 47 millioner søgninger om dagen bliver påvirket, da Google har 400 millioner søgninger om dagen.

Google har arbejdet på denne opdatering i et par måneder, og starter med at opdatere søgninger i USA. Derefter vil de stille og roligt udbrede opdateringen til andre lande. Derfor kan det godt tage noget tid før opdateringen kommer til Danmark.


Kunne du lide denne artikel, ville det gøre mig meget glad, hvis du gad at dele den med andre. Det giver mig motivation til at skrive.

— Morten Kaltoft

2 kommentarer til “Googles nye algoritme”

 1. Klaus says:

  Hej Daniel

  Den her opdatering, vil den gå ud over en bestemt website “gruppe”. Altså er det hovedsagligt små niche websties den vil ramme, eller er det store blogs som springer meget i emnerne, eller er det bare alle websites med lav kvalitet? Og hvordan måler de at en website har lav kvalitet?

  mvh Klaus

 2. Daniel Franch says:

  Hej Klaus

  Opdateringen vil primært gå ud over sider der kopierer indhold fra andre sider og sider der generelt ikke er særligt gode.

  Den vil lægge mere vægt på sider med dybdegående tekst som analyser, rapporter og undersøgelser.

  Omkring hvordan de måler sider med lav kvalitet, har de i denne omgang brugt en algoritme til at ændre i rangeringen.
  Google har fornylig udsendt en tilføjelse til Google Chrome hvor brugere kan indmelde om dårlige sider – den har de dog ikke valgt at bruge denne gang.

  Du kan læse hele Googles artikel om opdateringen på Googles blog

Skriv en kommentar