Review af Opera Mini til iPhone

Selvom ingen troede på, at det ville ske, så skete det alligevel – Opera Mini blev godkendt i Apples App Store efter 20 dage. Vi har testet verdens bedste desktop browser, Opera, i mini-version og resultatet er overraskende.

Læs evt. først vores artikel hvor vi forklarer hvad Opera Mini er.

Gennemgang af funktioner

Som altid er det svært at starte et sted, men vi starter med de første billeder man bliver vist, når man starter Opera Mini

Velkomstskærmen

I starten er man præsenteret for alle mulighederne i Opera Mini. Det er som man kan forvente.

Særlige Opera funktioner

Funktioner såsom Opera Link og Opera Turbo er unikke funktioner som findes i desktop-browseren, men også i Mini-versionen.

At synkronisere bookmarks mellem to devices er som regel en lang og kedelig proces. Siden Opera 10 (desktop) har en indbygget service kaldet Opera Link været tilgængelig.

I Opera Mini var det så nemt som at indtaste brugernavn og kodeord, og så var alle bookmarks og kvikknapper synkroniseret. Meget elegant!

Opera Turbo

Opera Turbo er ikke en funktion som kan slås til eller fra i Opera Mini – men det er fordi funktionen er halvt indbygget i alle Mini-browsere. Hurtighed er nemlig et nøgleord for Opera, og det kan mærkes, men det kommer vi tilbage til.

Kvikknapper

Kvikknapper er som standard din forside, men det kan slås fra. Det er nemt at redigere, og der bliver automatisk lavet et thumbnail af hjemmesiden. Meget lækkert.

Brugerfladen

Designet er Opera-agtigt og ligner ikke en standard iPhone-applikation, hvilket faktisk er meget fedt. Fanebladene/tabs er utrolig flot lavet. Det føles meget flydende – selv på en jailbroken iPhone 3G.

Safari er blevet kritiseret meget for, at det ikke er muligt at søge på hjemmeside. Det kan man i Opera Mini. Safari kan heller ikke gemme sider til offline-visning. Det kan Opera Mini

Det er muligt at ændre en masse ting i indstillingerne. Det er bl.a. muligt at slå indlæsning af billeder fra (for hastighed), billedkvalitet (for hastighed), skriftstørrelse, fuldskærm, slå cookies fra og huske passwords – det hele fungerer sådan set rigtig godt.

Derudover er det muligt at slå “mobilvisning” til, hvilket ændrer udseendet på alle hjemmesider, så de er optimeret til iPhone. Det er helt vildt lækker lavet og fungerer rigtig godt.


Kunne du lide denne artikel, ville det gøre mig meget glad, hvis du gad at dele den med andre. Det giver mig motivation til at skrive.

— Morten Kaltoft

1 kommentar til “Review af Opera Mini til iPhone”

  1. Mathias Bak says:

    Hold da fast hvor fedt. Jeg troede eller ikke at Apple ville godkende den. Er Opera lige så fedt på destop? Så skulle man da overveje at skifte for bookmark funktionen :-)

Skriv en kommentar