Nu skal du teste i alle browsere!

Microsoft indfører pr. 1. marts den såkaldte “ballot-screen” til alle Windows brugere, som bruger Internet Explorer. Det betyder at du skal være på forkant, og sikre at din hjemmeside ser rigtig ud i alle browsere – gør den det? Få gode råd til at sikre bedre kompatibilitet

Ballot-screen

The ballot-screen er et krav EU indførte at Microsoft skulle lave, efter Opera Software, som har lavet Opera Browser, klagede over Internet Explorers monopol på browser-markedet – en rigtig god idé iøvrigt.

Alle Windows-brugere, som har Internet Explorer som standard browser, får den 1. marts serveret en ballot-screen, hvor man har mulighed for at vælge mellem de 5 major browsers, som altså er de 5 største browsere ifølge W3C. Hvis man scroller videre, kan man også downloade 12 andre browsere, heriblandt Flock og og Green Browser.Microsoft ballot-screen

Browser-kompatibel hjemmeside

Da dette vil smadre browsere-markedet totalt, er det derfor ekstra vigtigt, at din hjemmeside er browser-kompatibel. Du kan derfor følge disse råd, for at sikre, at du ikke mister konverteringer grundet dårligt webdesign.

Brug CSS hack

Navnet i sig selv lyder både farligt og ulovligt, men er faktisk ingen af delene. Det er en metode, som du med al sandsynlighed bør bruge, hvis dine sider skal se ens ud i så mange browsere så muligt.

Hvad er et CSS hack?

Et CSS hack er en speciel kode, som en given browser enten skal læse eller ikke læse. Det har intet med browser-sniffing at gøre – tværtimod: man udnytter nemlig, at browseren misfortolker en kode i et stylesheet, og serverer derfor en kode, som passer til deres browser.

Læs Jørgen Farum Jensens meget beskrivende artikel om CSS hacks »


Kunne du lide denne artikel, ville det gøre mig meget glad, hvis du gad at dele den med andre. Det giver mig motivation til at skrive.

— Morten Kaltoft

Skriv en kommentar